Dubbele ISOAVANTI is ISO-gecertificeerd. Zo’n certificaat is meer dan het bewijs dat je als bedrijf aan een aantal eisen voldoet. Het is het sluitstuk van een langdurig proces van inventarisatie en optimalisatie van alle bedrijfsprocedures.

Elk gecertificeerd bedrijf heeft een zelf opgesteld kwaliteitshandboek, waarin alle facetten van de bedrijfsvoering zijn beschreven. Dat handboek wordt als het ware de blauwdruk van de organisatie.

Voor de ISO 17100, die wij in 2015 hebben behaald, hebben wij ook alle processen vastgelegd die specifiek gerelateerd zijn aan onze activiteit als Translation Service Provider: selectie van hooggekwalificeerde vertalers, perfecte communicatie met de opdrachtgevers, kwaliteitsbewaking in alle fasen van de opdrachtverwerking. Ons handboek is niet alleen een richtlijn voor ons dagelijks werk, het is ook de steunpilaar die onze missie draagt en ons als premiumvertaalbureau kwalificeert.

Maar … op één been kun je niet staan, zo vonden we. Daarom hebben we hard gewerkt aan het behalen van nóg een certificering, namelijk de ISO 9001:2015. Dit is een van de meest begeerde normen, omdat die alle niet-branchegerelateerde aspecten van de bedrijfsvoering omvat. Een schoenmaker kan bijvoorbeeld alles op orde hebben wat zijn ambachtelijke activiteit betreft; maar is zijn administratie ook accuraat? Is zijn pand goed beveiligd? En hoe gaat hij om met de persoonlijke gegevens van zijn klanten? Heeft hij ook vastgelegde procedures om de kwaliteit van zijn organisatie constant te monitoren en te verbeteren?

Het zal niet verbazen dat zeer weinig bedrijven zowel een vakspecifieke certificering bezitten, alsook de begeerde 9001 voor kwaliteitssystemen. De weinige die dat hebben zijn zeldzaam efficiënte organisaties die stevig op twee benen staan en waar klanten zich in alle opzichten op kunnen verlaten.

Gefeliciteerd: u heeft er een gevonden.